Vištienos troškinys grietinėlės padaže su žaliomis salotomis

      Komentarai įrašui Vištienos troškinys grietinėlės padaže su žaliomis salotomis yra išjungti

Vakar netikėtai negavau pirkti savojinio kopūsto, todėl manąjį receptą teko atidėti kitam kartui. Laimei, mano žmona Dovilė išradinga ir, priešingai nei aš, parduotuvėje nepasimetė, todėl šiandien turiu, kuo pasidalinti su Jumis. Šis patiekalas atitinka Bronzinės pakopos reikalavimus, tačiau labai panorėjus, jis galėtų atitikti ir Sidabrinę pakopą. Gerai yra ir tai, kad šiame patiekale ląstelienos yra daugiau nei angliavandenių, todėl po jo galima pamaitinti ir dvasią gabalėliu mylimo skanėsto.


Receptas 16080701Reikės:
Vištos krūtinėlės (500 g)
Grybai „Eringi“ (150 g)
Salotos vazonėlyje (70 g)
Salotos „Lollo biondo“ (150 g)
Špinatų (70 g)
Gargžgrasčių (70 g)
Petražolių lapelių
4 pomidorų (800 g)
Grietinėlės 35% rieb. (100 g)
Migdolų aliejaus
Druskos, raudonėlio, čiobrelių, pipirų, baziliko.
Pagaminus paaiškėjo, kad toks kiekis įveikiamas 3 asmenims.


Receptas 16080702Salotas, grybus, pomidorus ir petražoles susmulkinti iki norimo dydžio.
Nukaulinti vištos krūtinėlę ir supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.


Receptas 16080703Į keptuvę įpilti šlakelį migdolų aliejaus,
suberti grybus ir apibarstyti raudonėliu, pipirais ir druska.
Viską šiek tiek pakepinti ant vidutinės ugnies.


Receptas 16080704Šiek tiek suminkštėjus grybams, į keptuvę suversti vištieną.
Toliau nuolat maišyti, kaitinant ant vidutinės ugnies.
(Tai daugiau atviras troškinimas nei kepimas, nes keptuvėje yra vandens nuo grybų)


Receptas 16080705Kai mėsos gabaliukai pabąla, suberti petražoles ir toliau kaitinti maišant.


Receptas 16080706Supilame grietinėlę ir pamaišome, kad sušiltų.
Išjungiame ugnį ir einame ruošti salotų.


Receptas 16080707Į pakankamo dydžio indą suberiame salotas, špinatus, gargžgarstes ir pomidorus.
Pašlakstome migdolų aliejumi ir pabarstome baziliku bei druska.
Viską gerai išmaišome dviem šaukštais.


Receptas 16080708Troškintą vištieną su grietinėlės padažu dedame į dubenėlį,
papuošiame petražolės lapeliu.
Salotas dedame į atskirą lėkštę, kad nesimaišytų skoniai.


Štai! Skanus, sotus ir bekrakmolis patiekalas
atitinkantis Bronzinės pakopos reikalavimus, bet kopiantis ir ant Sidabrinės.
SKANAUKIT Į SVEIKATĄ!