Cukinijos kaušeliai, įdaryti kiaulienos troškiniu

      Komentarai įrašui Cukinijos kaušeliai, įdaryti kiaulienos troškiniu yra išjungti

Vasarai artėjant link pabaigos, naminių daržovių pasirinkimas auga. Gal būt svarstot, ką iš jų pagaminti. Pasvarstėm ir mes. Šiandien dalinuosi šeimynišku receptu – visos daržovės iš mamos daržo, be trąšų, tik mulčiuota žole, idėja – žmonos.


Receptas 16082101Reikės:
Riebios smulkintos kiaulienos (faršo) (400 g)
1 didelės cukinijos
3 morkų (300 g)
1 svogūno (100 g)
Kietojo sūrio drožlių (50 g)
Grietinės, pomidorų padažo arba tyrės
Prieskonių pagal skonį

7 cukinijų kaušelių užtektų 2 asmenims


Receptas 16082102Cukinijas nuskusti ir supjaustyti 2-3 pirštų storio griežinėliais.
Valgomu šaukštu išskobti griežinėlių vidurį (palikti 1 cm storio dugną).
Nuskusti ir šiaudeliais supjaustyti morkas.
Nulupti ir smulkiais kubeliais supjaustyti svogūną.


Receptas 16082103Įkaitinti orkaitę iki 200 °C.
Gilią skardą ištepti aliejumi ir išdėlioti cukinijų kaušelius.
Užvožti kitą skardą ir pašauti į orkaitę 30 min.


Receptas 16082104Į keptuvę suberti morkas, įpilti stiklinę vandens.
Apibarstyti saldžiosios paprikos milteliais, pipirais, druska,
čiobreliais, bazilikais ir įmesti lauro lapų.
Uždengti dangčiu ir troškinti ant vidutinės ugnies 15 min.


Receptas 16082105Ant patroškintų morkų suberti svogūnus, uždengti ir patroškinti dar 5 min.


Receptas 16082106Į keptuvę įversti mėsą,
užkasti troškintomis daržovėmis ir neuždengus
nuolat maišant kaitinti ant mažos ugnies dar 5 – 10 min.


Receptas 16082107Kai mėsa jau beveik tinkamai paruošta,
į keptuvę įdėti porą šaukštų pomidorų padažo,
pomidorų tyrės arba grietinės ir viską išmaišyti.


Receptas 16082108Cukinijų kaušelius ištraukti iš orkaitės.
Į vidų valgomu šaukštu sutalpinti mėsos ir daržovių troškinį.
Viršų apibarstyti sūrio drožlėmis.
Atidengtą skardą pašauti į orkaitę dar 5 min., kad sūris išsilydytų.


Receptas 16082109Štai! Skanus, sotus ir bekrakmolis patiekalas
atitinkantis Bronzinės pakopos reikalavimus.
SKANAUKIT Į SVEIKATĄ!