Viduržemio jūros dieta, kepimas ir maisto medžiagų santykis

      Komentarai įrašui Viduržemio jūros dieta, kepimas ir maisto medžiagų santykis yra išjungti

1 KLAUSIMAS. Pažiūrėjau jūsų filmuką apie kepimui skirtus riebalus. Sakote, kad geriausia naudoti rafinuotus riebalus. Logika sako – taip, tiesa, jie švaresni. Gyvenimas sako, kad, pav.: Viduržemio jūros regionas nuo neatmenamų laikų kepimui naudojo ir naudoja tyrą alyvuogių aliejų. Kiek žinau, kepamų patiekalų ten begalė, o ligonių tirai ne daugiau, nei Lietuvoje 🙂

2 KLAUSIMAS. kiek teorija suderinama su praktika? Gal realybė yra kiek kitokia, nei mes sugebame išaiškinti matematiškai ar chemijos pagalba?

3 KLAUSIMAS. Kodėl rafinuoti aliejai, kuriuos mes naudojame palyginus neseniai, gali būti geriau už, pav, kiaulės taukus ar sviestą. kuriuos mūsų protėviai vartojo šimtus ir tūkstančius metų?

4 KLAUSIMAS. Kiek procentų dienos racione turėtų sudaryti baltymai/angl./riebalai, kad būtų subalansuota sveiko žmogaus mityba?

5 KLAUSIMAS. Kaip dėl šilto vandens gėrimo ryte ant tuščio skrandžio? Ar tai naudinga?

Jei ir Jums kyla klausimų sveikatingumo tema, mielai jų lauksiu ČIA.