Rezisteninis krakmolas, skirtumas tarp žirnių bei žirnelių, terminio apdorojimo įtaka skaidulinėms medžiagoms

      Komentarai įrašui Rezisteninis krakmolas, skirtumas tarp žirnių bei žirnelių, terminio apdorojimo įtaka skaidulinėms medžiagoms yra išjungti

1 KLAUSIMAS. Ar tiesa, kad jei krakmolas nėra apdirbamas termiškai, jis organizmui nekenkia, o tik duoda naudą? Virškinimo trakte jis nesuskaidomas į cukrus, o į storąją žarną patenka kaip prebiotikas ar paprasčiausia skaidulinė medžiaga?

2 KLAUSIMAS. Jūsų svetainėje radau, kad geras skaidulų šaltinis yra žalieji žirneliai bet ne žirniai. Ar konservuoti žalieji žirneliai tinka? Beje žirniai visi turi krakmolo.

3 KLAUSIMAS. Ar tiesa, kad įtaką skaiduloms daržovėje (pvz. burokuose, morkose) padaro jos apvirimas?

Jei ir Jums kyla klausimų sveikatingumo tema, mielai jų lauksiu ČIA.

ŠALTINIAI:

  1. Apie rezistentinio krakmolo naudą ir pavojus
  2. Žirnių sudėtis
  3. Žaliųjų žirnelių sudėtis
  4. Konservuotų žaliųjų žirnelių sudėtis