Grybai, rauginti produktai ir vaisiai

      Komentarai įrašui Grybai, rauginti produktai ir vaisiai yra išjungti

1 KLAUSIMAS. Ar savo surinkti grybai (raudonikiai, baravykai, voveraitės) tinkami vartoti kaip maistas (džiovinti/šaldyti), ar geriau kaip prieskonis? Džiovinti baravykai jūsų lentelėje pažymėti geltonai.

2 KLAUSIMAS. Kuo skiriasi žalių ir raugintų daržovių sudėtys? Kuo naudinga ar nenaudinga organizmui yra maisto produktų rauginimas?

3 KLAUSIMAS. Papasakokite apie antibakterinių augalų, vartojamų mityboje: česnako, svogūno, krienų ir kt., vartojimo poveikį žarnyno mikrobiomui. Ar išvis jie nevartotini? Ar kaitinti pasikeičia?

4 KLAUSIMAS. Kokia jūsų nuomonė apie natūralius iš vaisių ir uogų gaunamus cukrus? Jų poveikis organizmui lyginant su tradiciniu baltu cukrumi

5 KLAUSIMAS. Ar po antibiotikų vartojimo atsistato natūrali žarnyno mikroflora? Ar yra naudos iš prebiotikų kapsulėse, ar geriau natūralūs rauginti kopūstai, kefyras?

Jei ir Jums kyla klausimų sveikatingumo tema, mielai jų lauksiu ČIA.


ŠALTINIAI:

  1. Raugintų daržovių mikrobiologinė sudėtis
  2. Česnako poveikis žarnyno mikroorganizmams
  3. „Žarnyno pertvarkos programa“
  4. Garstyčių aliejaus poveikis žarnyno mikroorganizmams
  5. Vaisių, daržovių ir uogų derinimo lentelė
  6. Šiuolaikinių žinių apie mikroorganizmų naudą apžvalga